Podľa aktuálnych informácii podľa spoločnosti Cisco bude hovoriť medzi sebou viac počítačov ako ľudí ktorý používajú smartphoni tablety alebo počítače.            
Komunikácia medzi počítačmi ( machine to machine ) rýchlo narastie a bude ich používať 51 percent používateľov internetu. Ide o zariadenia ktoré sa budú používať v inteligentných domoch , nemocniciach alebo kanceláriách. Podlá štúdie firmy Cisco bude medzi sebou komunikovať 27 miliárd pripojených zariadení.

počítač

Aktuálne sa hovorí že rok 2021 bude rokom na rozšírenie týchto nových technológii. Internetový dátový prenos prekročí 3 zetabajty čo je prepočte 300 tisíc miliónov bajtov. Mesačne to znamená že sa prekročí viac ako 300 megabajtov každý mesiac. Ak si pamätáte na štatistiky pridávania videí na YouTube , že každú minútu užívatelia pridajú na túto sieť viac ako 300 minút videí , tak na rok 2021 bude 80 percent internetu tvoriť práve video . – 63 percent internetovej prevádzky sa uskutoční z bezdrôtových a mobilných zariadení, káblové zariadenia budú mať podiel 37 %. Čo znamená že užívatelia sa budú pripájať len cez zariadenie WIFI a káblové pripojenie bude pomalí Rýchlosť širokopásmového pripojenia sa do roku 2021 takmer zdvojnásobí.

Globálna rýchlosť pevného širokopásmového pripojenia dosiahne úroveň 53 Mb/s (v roku 2016 to bolo 27,5 Mb/s). upadať do zabudnutia. Čo je výborná správa pre používateľov internetu. Rýchlejšie pripojenie internetu , pohodlné prehliadanie stránok a sťahovanie dát bude realitou už  roku 2020. Internet bude používať 58 percent populácie (v roku 2016 to bolo 44 %).už v roku 2016 t bolo veľmi pekné číslo na používanie stále rastie až sa to vyšplhá do výšky populácie na celom svete.

modem

Tak rok 2021 si pripravil pre nás internetové novinky na ktoré nás pripravujú. No uvidíme či sa naozaj dočkáme zrýchlenie internetu a koľko nás bude také zrýchlenie bude stáť , no o sa necháme prekvapkať.