Ak ste to ešte doteraz nestihli urobiť, potom sa na to zamerajte ako na jednu z prvých vecí.

Kam vlastne vedie
Dôležité je vedieť, kam vlastne povedie a ako často ho budete využívať. Tiež berte ako veľmi dôležitú informáciu to, či po ňom budú chodiť deti alebo starší ľudia.Frekventované schody musia byť dostatočne široké, aby napríklad mohli po ňom ísť aj dve osoby vedľa seba. Užší variant, ktorý vedie napríklad do spálne, zase pôsobí veľmi útulne a príjemne.
S priestorom ide ruka v ruke aj tvar. Môžete vyberať z priamej alebo lomenej varianty. Keď potrebujte šetriť priestorom, potom pôjdete asi točitým smerom.

schody

Každé musí spĺňať normy
Väčšinou sem patrí celá konštrukcia vrátane zábradlia, ale je potrebné pozrieť sa do konkrétneho ustanovenia normy, kde nájdete presnú špecifikáciu.
o Jednotlivé stupne tvoria ramená, kde je najviac osemnásť stupňov. Pokiaľ ich výška podlažia vyžaduje viac, musí byť do ramena vložená podesta.
o Rozmery potom vychádzajú z priemernej dĺžky kroku.
o Ideálny profil stupňa je 17 cm výška a 29 cm šírka.
o Do týchto čistých línií nesmejú zasahovať ani žiadne prekážky.

Posledným detailom je opora pri chôdzi nahor, ktorú vám môže veľmi dobre zabezpečiť zabradlie na schody nerezove, ktoré je krásnym dizajnovým kúskom. Navyše je takmer bez údržbové a odolá aj vysokej záťaži. Zaistí vám dostatočné bezpečie.

Ideálne by malo dosahovať výšku najmenej 90 cm, lepšie však až 110 cm, a pre deti do 12 rokov je vhodné inštalovať ešte aj detské madlo vo výške 40 až 70 cm. Veľmi príjemné na dotyk sú oblé tvary, ktoré sa dokonale prispôsobia ľudskej ruke.

byt

Delení priečok by nemalo byť vodorovné, inak hrozí prelezenie, čo je veľmi nebezpečné najmä pre malé deti. Radšej by teda mali byť na husto položené.
Než sa teda pustíte do práce, zvážte všetky vaše možnosti a dajte práce do rúk tých správnych odborníkov, ktorí vás isto nesklamú. Takto bude vaše bývanie štýlové a rovnako bezpečné pre všetkých členov vašej rodiny.