Postarajte sa o labky vášho psa
Psie labky, chvost a uši sú najviac náchylné na omrzliny. Aj keď nie je veľa čo môžete urobiť pre chvost a uši – okrem toho, že vaše prechádzky sú krátke alebo budete chodiť von počas denného svetla – topánočky prinesú príjemné teplo labkám vášho psa. Topánky môžu tiež chrániť Vášho psa pred škodlivými chemikáliami. Ak váš pes olizuje svoje labky po chôdzi na chemikáliách, môže byť v riziku choroby. Pre psov, ktorí odmietajú nosiť topánky, môžete po prechádzke použiť uterák, aby ste im prečistili labky. Ak spozorujete, že váš pes vstúpil do soli, čo najskôr vypláchnite to miesto.

kolja

Upravte denné kalórie pre zmeny aktivity
Psia diéta je presne kalibrovaná, aby mu poskytla všetky vitamíny, minerály a kalórie, ktoré potrebuje, aby sa mu darilo. Ale keď sa úroveň aktivity psa drasticky mení, ako je to možné v zime, je potrebné vykonať úpravy, aby sa zabezpečila primeraná výživa. Môj pes miluje sneh. Pôjde sa päť alebo šesťkrát denne hrať, keď vonku sneží. V týchto dňoch môže potrebovať viac kalórií kvôli nárastu cvičenia. Iní psi nemajú radi chodiť von – dokonca aj na „čurky-prestávky“. Pretože sú menej aktívni, mali by spotrebovať menej kalórií. Ak si nie ste istí, čo je pre vášho psa a jeho úroveň aktivity najlepšie, poraďte sa so svojím veterinárom.

světlý pes

Hrajte s jedlom vášho psíka
Keď príde na to, ako kŕmiť svojho psa, tam začína zábava, kreatívne veci, ktoré môžete vyskúšať, ktoré uspokojí jeho hlad a dajú mu trochu tréningu. Pre psov, ktorí sú motivovaní potravinami, môžete povzbudiť aktivitu rozširovaním jedál v rôznych častiach domu alebo hádzaním jedla, aby váš maznáčik behal ako za loptičkou. Mentálne stimulanty pre psy môžu byť tiež skvelým spôsobom, ako ich dostať do pohybu s hračkami na vydávanie potravín a interaktívnymi alebo puzzle hračkami.