Prenajaté byty sú stále viac žiadané a to najmä kvôli nízkym príjmom Slovákov a vysokým cenám nehnuteľnosti na našom trhu. Ceny bytov sa pohybujú okolo 90000 EUR za 3-izbový priestor. Ak máte vlastný pozemok, nemusíte ani rozmýšľať. Za rovnakú sumu si postavíte bungalov s dvoma izbami naviac. Práve takéto jednopodlažné typy domov sú v dnešnej dobe veľmi populárne a ľudia ich preferujú oveľa viac. Toho sa chytili aj návrhári a architekti, ktorí sa snažia do našich obydlí priniesť množstvo noviniek, ktoré nadchnú nejedného užívateľa. Hlavnou úlohou je najmä použiť do všetkých komponentov rozvíjajúcu sa techniku. Nedávno sa na výstave nábytku v Nitre predstavilo niekoľko modelov, ktoré sú hudbou budúcnosti pre nové domy.

klíče
 
Dvere              Absolútnou novinkou, ktorú pripravujú na bežne používanie sú inteligentné dvere. Skôr povedané systém na odomykanie. Kým doteraz každý z nás vlastní kľúč od vlastného zámku, o niekoľko rokov by to mohlo byt minulosťou. Vývojári prišli s myšlienkou vložiť do systému na odomykanie čip. Ďalší, identicky čip by mal byt umiestnený pod kožu na našich rukách. Budú obsahovať totožné dáta a vy tak priložením svojej ruku dokážete odomknúť aj bez pomocí kľúča. Čipy majú dosah niekoľko metrov a vy tak môžete odomykať už po vystúpení z auta. Niektorí ľudia sa však tejto myšlienke bránia, keďže ide o zásah do nášho tela je to pochopiteľné.

místnost
 
 
Okná               Pri oknách ide o menej prevratný objav no aj ten nám uľahčí každodenný život. Automatické žalúzie už nie sú žiadna novinka, rozdiel však je v samotných oknách. Od teraz si môžete nastaviť automatické otváranie. Výhodou je, že okná otvoríte alebo zatvoriť aj z práce. Nastaviť tiež môžete šírku otvorenia. Alebo jednoducho nastavíte hodinu kedy sa vám začne vetrať celý dom. Vývojári sa pohrávajú aj s myšlienkou vytvoriť okná, ktoré budú filtrovať vzduch už len cez rámy a vy ich tak nebudete musieť ani otvoriť.