LED pásiky RGB sú osvetlenie, ktoré je v dnešnej dobe veľmi populárne a obľúbené. Pásiky sú veľmi úsporné aj, preto sú čoraz viac obľúbené v domácnostiach. Možno aj pre ich vydrž, ktorá je na vysokej úrovni. Môžete si ich jednoduchú zalepiť z obidvoch strán alebo môžete využiť aj inštaláciu pomocou lišty. Okrem štandardných farieb, ktoré sa používajú sú dostupné aj pásiky z RGB technológiou.

RGB

Čo je RGB?
RGB je technológia, ktorá obsahuje základne farby R- červená, G-zelená, B-modrej skratky pochádzajúcu z anglického jazyka. Vďaka týmto farbám je možné v koncových zariadeniach použiť akúkoľvek farbu. Pásiky s touto technológiou sú čoraz viac obľúbenejšie nielen v moderných domácnostiach, ktorých sa stali pevnou súčasťou. Využiť ich môžete v obývacej miestnosti, kde si ich môžete dať okolo vašej obývacej steny alebo ozdobiť váš strop. Dokonale osviežia aj vašu kúpeľnú. V kúpeľni ich môžete dať napríklad okolo zrkadla alebo vani. Nech si vyberte akúkoľvek izbu RGB pásiky sa postarajú o skvelú s príjemnú atmosféru. Dokonale osvetlia vašu izbu. Ich elegantný vzhľad ideálne západné do každej miestnosti vo vašom dome.

Ovládač
RGB-W LED pásiky https://www.ledprodukt.sk/134-rgbw-led-pasy-kompletne-sady môžu mať rôzne funkcie. Obľúbenou funkciou je ovládanie pomocou mobilného telefónu alebo ovládača. Niektoré moderne pásiky majú funkciu, ktorá podporuje ovládanie pásika vašim hlasom. Ďalšia obľúbená funkcia je senzor pohybu pripadne senzor nečinnosti. Senzor pohybu znamená, že ak pásik zaznamená váš pohyb automaticky sa zapne. Senzor nečinnosti je senzor, ktorým sa monitoruje pohyb v blízkosti svietidla. RGB pásky môžu mať aj časovač. Ten môžete využiť hlavne večer pred spánkom.Nastavíte si požadovaný čas kedy sa ma pásik vypnúť. Ak v miestnosti nikto nie je automaticky sa vypne a tým dokonale šetrí vašu elektrickú energiu. Zdroje napätia pri LED pásoch sa môžu líšiť. Obľúbeným zdrojom je 12V. Stretnúť sa môžete aj s LED pásikmi s USB napájaním.