V dnešnej dobe patrí zateplenie domu medzi základné úkony pri jeho stavbe či rekonštrukcii. Kvalitné a dobre urobené zateplenie nám zaručí teplo počas dlhých chladných dní a chládok počas letných horúčav. Nemali by ste teda podceniť výber toho správneho zatepľovacieho materiálu. Poznáme mnoho zatepľovacích materiálov. Dnes sa spoločne pozrieme na jeden z nich – extrudovaný polystyrén, označovaný aj ako XPS polystyren.

nezateplený dom

XPS však nie je klasický typ polystyrénu. Od toho, ktorý bežne vídame, sa líši viditeľne v štruktúre, teda neobsahuje klasické polystyrénové guličky. Rozdiel je taktiež aj v systéme vypeňovania. Môžeme ho nájsť v dvoch farebných verziách – zelenej a ružovej. XPS je naozaj veľmi pevný typ polystyrénu a vďaka tejto svojej vlastnosti je vhodný aj na zatepľovanie striech či podkroví. Pri zatepľovaní podláh sa používa extrudovaný polystyrén s hrúbkou iba 1cm vystužený sklotextilnou mriežkou. Naopak, soklový extrudovaný polystyrén je kvôli svojej minimálnej nasiakavosti vhodný pre zatepľovanie pivníc či fasád.

klasický polystyrén

Poznáme dva druhy povrchovej úpravy extrudovaného polystyrénu. Prvá je drsná alebo inak nazývaná aj mriežková povrchová úprava a druhá sa nazýva hladká. Táto hladká forma povrchovej úpravy nie je vhodná pre zatepľovanie fasád, pretože sa na nej neudrží omietka.

V našej ponuke nájdete extrudované polystyrény rôznej hrúbky, povrchovej úpravy a s rôznymi parametrami pre zateplenie naozaj každej časti domu. Cenová ponuka sa teda odvíja od toho, akú časť domu chcete zatepľovať extrudovaným polystyrénom.

Nenechajte teda výber zatepľovacieho materiálu pre váš dom na náhodu. V našej firme vám radi poradíme s výberom a taktiež vám radi vytvoríme cenovú ponuku, ktorá bude presne ušitá podľa vašich potrieb. Vďaka kvalitnému zatepleniu bude váš dom nielen domom, ale taktiež teplým domovom.