Tie ženy, čo majú to šťastie, že majú krásne, zdravé a pevné nechty môžu byť šťastné. Potom sme tu my druhé, ktoré nemáme také šťastie. Pravdepodobne nemáme geneticky pevné nechty, preto im musíme trochu pomôcť.

nehty

Základom tejto pomoci a snahy je STAROSTLIVOSŤ. Starostlivosť o nechty spočíva v pravidelnom krémovaní pokožky okolo nechtov. V rôznych časopisoch a článkoch na internete sa môžete dočítať, že si máte ruky namáčať do misky s letným až teplým olejom. Dokonca som čítala, že jedna baba ich tam mala namočené 3 hodiny do týždňa (netuším, či naraz alebo ako, no aj tak je to moc, neviem si to predstaviť) a pomohlo jej to. No poviem vám to úprimne sama za seba, cez týždeň som rada, že si nájdem čas ich odlakovať a znovu nalakovať, nie to, aby som ich máčala v oleji a nemohla popri tom nič robiť. U mňa nepripadá v úvahu, ale vám to možno pomôže. Ja používam skôr metódu, že pri posteli mám položený kokosový olej. Tým si natriem pokožku okolo nechtov a idem spať.

Krásne a zdravé nechty sú snom každej mladej dámy…
Ak sa vám na nechtoch vytvárajú biele škvrnky, tak máte pravdepodobne nedostatok zinku. Ten treba doplniť. Lepšie bude, keď ho doplníte vo forme stravy, ale ak chcete, aby to išlo rýchlejšie, kúpte si tabletky so zinkom. Potom už bude najlepšie, ak si doplníte všetky vitamíny potrebné na prirodzené nechty a vlasy. V lete sa vitamíny doplňujú lepšie, ale v zime je to horšie.

laky

Ruky treba práve v zimnom období viac krémovať, pretože ich mrznúci a chladný vzduch vysušuje. Dávajte si pozor aj na prácu s čistiacimi prostriedkami, ktoré sú častokrát veľmi agresívne práve k nechtom. Najlepšie urobíte, ak budete používať gumené rukavice pri práci s nimi. Ak to nejde a nechcete pridávať ďalší odpad do prírody, tak skúste použiť menej agresívne čistiace prostriedky, a to napríklad ocot, sódu bikarbónu alebo citrón.

Takže nezabúdajte, že STAROSTLIVOSŤ je najdôležitejšia, veď aj o všetky iné časti tela sa musíte starať, aby boli v prospešnom stave.