Aj keď si myslíte, že niektoré veci nie sú dôležité, verte tomu, že keď ide o vaše deti, tak všetko je maximálne dôležité. Každá jedna maličkosť, ktorú v škole riešia, všetko, čo ich trápi, jednoducho by ste to vždy mali riešiť, a to dokonca aj vtedy, keď vám niekto radí, aby ste nad tým len mávli rukou. Verte tomu, že na tom záleží a verte tomu, že všetko, čo bolo pre vás dôležité, by malo byť dôležité aj pre vaše dieťa. Ale na druhej strane by ste mu asi nemali vnucovať veci, ktoré sú podstatné pre vás. To asi aj sami uznáte, že je poriadna hlúposť a že by ste sa tým nemali zaoberať a už vôbec by ste nemali dať vášmu dieťaťu pocítiť, že v škole robí niečo zle.

učení
 
Aby sa dobre učilo
Pre mnohých rodičov je najdôležitejšie to, aby sa ich dieťa dobre učilo. To si postavia na piedestál a myslia si, že proste nič dôležitejšie ako dobré známky ani len neexistuje. Ale to je chyba, a to vy určite veľmi dobre viete. Pretože by ste mali dieťa motivovať za dobré známky a nie strašiť za zlé. Nikdy neviete, čo to dieťa na hodinách prežíva a ako sa vie postaviť k tomu, čo je pre neho vážne dôležité a čo je pre neho naopak len strašiakom.

škola
 
Verte svojmu dieťaťu
Vy si svoje dieťa poznáte úplne najlepšie, a to je fakt, ktorého sa proste nikdy nezbavíte, a to ani vtedy, keby ste veľmi chceli. Keď viete, že by si vaše dieťa nevymýšľalo, že ho šikanujú v škole, nenechajte sa presvedčiť od svojej kamarátky, ktorá vám bude tvrdiť niečo iné. Je to vaše dieťa a vždy si to opakujte, nech sa deje čokoľvek. Vy si ho najlepšie poznáte. Nemusíte ho nútiť chodiť na doučovania, keď viete, že má z toho traumu a že sa preto proste trápi. Je to skutočne len na vás a verte tomu, že na tom môžete pracovať, keď budete chcieť. Vždy je to však len o vašom postoji a inak to proste nebude. Tak na to myslite a uvidíte sami.