V Maroku sa nachádza niekoľko medzinárodných letísk , z ktorých hlavný je sídlom v Casablanke . Priame lety organizuje spoločnosť Royal Air Mark. Najlacnejšími spojovacími linkami sú spoločnosti White Airways a TAP (cez Lisabon), najrýchlejšie z Air France (cez Paríž).

maroko

Operátory
Vedúce marocké mobilné operátory sú Maroc Telecom, Inwi a Orange. Priemerné náklady na štartovacie balíky sú 20-50 MAD , SIM karty sa predávajú na letiskách a značkových predajniach. Maroc Telecom ponúka najlepšiu kvalitu hlasu, Orange – neprerušovaný internet s vysokou rýchlosťou. Wi-Fi hotspoty v Maroku sú zriedkavé: bezdrôtový internet sa dá nájsť len na letiskách a niektorých hoteloch.

Hotely v Maroku
Krajina má európsku klasifikáciu hotelov . Z väčšej časti sú hotely vyrobené v arabskom štýle, väčšina z nich je na pobreží. Hotely 2-3 * sa nachádzajú vo vzdialenosti 500-600 m od mora, 4-5 * – bližšie k pobrežiu – 200-300 m. Existujú možnosti priamo na prvej línii pláže. Sieťové napätie v nových budovách je 220 V, staré 110 V, frekvencia 50 Hz. Zásuvky sú štandardné európske.

marocké město

Peniaze
Menovou jednotkou krajiny je marocký dirham (MAD), v 1 dirhame 100 centim. Aktuálna sadzba:  1 USD = 9,53 MAD, 1 EUR = 10,85 MAD.
Peniaze sa lepšie menia v bankách alebo úradných zmenárňach, ktoré vydávajú potvrdenia o transakciách: budú užitočné pri výmene nezabezpečených dinárov pri odchode z krajiny. Banky sú otvorené od pondelka do piatku od 8:30 do 11:30 a od 14:30 do 16:00. S kartami Eurocard, MasterCard, Visa a American Express môžete platiť vo veľkých obchodoch, hoteloch a reštauráciách, ale v malých obchodoch so suvenírmi  je lepšie použiť peniaze: podvody s bankovými kartami sú v Maroku bežné.

Prepitné je zvykom dávať malé ale často: v gastronómii – až do výšky 10% z celkovej objednávky , slúžky – 2-10 MAD za týždeň, umývačky áut – 5 MAD , sprievodcovia, vodiči – 10 MAD. Ide však len o všeobecné odporúčania.