Predávate nehnuteľnosť? Chápeme, že pre niektorých to môže byť veľký stres a predaj môžu považovať za komplikovaný proces a to i napriek tomu, že im pomáha realitný maklér. Poďte sa s nami pozrieť na drobné úpravy, ktorými dokážete zvýšiť hodnotu vášho domu či bytu v rádoch tisícok eur.
Určite vymaľujte alebo dajte vymaľovať interiér. Vhodne zvolená farba opticky miestnosť presvetlí, dodá jej útulnosť a vzdušnosť. Kupca dá na prvý dojem a preto sú vhodné všetky úpravy, ktoré naňho pôsobia. Sedenia s architektmi (či už záhradnými alebo interiérovými) nie sú práve lacné, ale táto investícia sa vám vráti v podobe vyššej predajnej sumy. Mimochodom, štukové omietky už dávno nie sú v móde. Keď už sa budete venovať tým stenám a stropom, mohli by ste ich vymeniť. Aj vkusnosť a módnosť jednotlivých farieb hrá rolu.dom.jpg
Ako sme už vraveli, vhodné farby dodajú vzdušnosť. Rovnako tak minimalistický štýl. Pripravte svoju nehnuteľnosť a do malých izieb sústreďte len tie kusy nábytku, ktoré sú nevyhnutne potrebné. Ideálne by nemali byť príliš robustné. Ak disponujete naozaj malými izbami, radšej ich vypracte predtým, než pozvete prvého záujemcu. Pomôže mu to pri dispozičnom riešení interiéru a umocní dojem priestrannosti.
Dbajte aj na hygienu, hoc v dome či byte nikto nebýva. Dôkladne vyčistite kúpeľňu i priestory kuchyne. A ten starý sprchový záves vyhoďte. Aj také maličkosti ako nové kvalitné osvetlenie či vymenená batéria v dreze v kuchyni dokážu urobiť divy. Toto sú dve miestnosti, ktorým bude kupec venovať najviac pozornosti a preto si na nich dajte naozaj záležať. Špinavé WC a pleseň v kúte nezaujme nikoho.ceduľka „na predaj“.jpg
Nehnuteľnosť by mala byť príťažlivá aj zvonku. Preto nezabudnite nasadiť kvety, upraviť trávnik a možno pridať nejaké kvetinky aj do interiéru, aby ste umocnili dojem rodinnej pohody a útulnosti.